Waarom heb ik voor de BURCHDA RX50 gekozen?

Waarom heb ik voor de RX50 gekozen?


Ik wilde een elektrische fiets kopen die stijlvol, functioneel en redelijk geprijsd was. Alleen Chinese merken leken aan deze eisen te voldoen, terwijl andere Europese en Amerikaanse merken doorgaans duurder waren.

Ik ben dol op fietsen met dikke banden omdat ze er cool uitzien. Deze banden, met een breedte van 10 cm, geven de fiets een stevig uiterlijk en zijn geschikt voor terreinen zoals sneeuw en zand.

Ik had drie hoofdcriteria: een uniform frame, een semi-verborgen accu en dikke banden. Na veel zoeken kwam ik uit op het merk BURCHDA.

BURCHDA biedt modellen aan zoals de RX20/RX70 en de duurdere RX80/RX50. Terwijl de RX80 wordt geleverd met een centrale schokdemper, heeft de RX50 dat niet. Omdat ik die functie niet echt nodig heb en de fiets voornamelijk gebruik voor dagelijks woon-werkverkeer, heb ik gekozen voor de RX50.

Waarom heb ik besteld bij burchda-official.com?

Vanwege de 1 jaar garantie en snelle verzending van Polen naar Finland. De aankoopervaring op hun website was uitstekend, met cadeaus zoals fietssloten, telefoonhouders, pompen, spatborden, verlichting, opladers en zelfs helmen.

De belangrijkste kenmerken van deze fiets zijn onder meer de gelijkstroommotor van 1 kW, die is aanzienlijk krachtiger dan de typische 250W-motoren die in de meeste elektrische fietsen worden aangetroffen. Hij beschikt ook over een LCD-kleurendisplay, een functie die je in deze prijsklasse zelden ziet bij westerse merken.

Na onderzoek te hebben gedaan naar lokale fietsmerken in Noord-Amerika en Europa, realiseerde ik me dat een kleurendisplay in een fiets die meer dan 1000 euro kost was zeldzaam. Verder beschikt deze fiets over een behoorlijke accucapaciteit van 17,5 Ah en een Shimano versnellingsbak met 8 versnellingen. Hij biedt drie rijmodi: puur elektrisch, elektrische ondersteuning en trapondersteuning, met vijf niveaus van elektrische ondersteuning.

De theoretische topsnelheid varieert van 40 tot 45 km/u, maar in praktische scenario's spelen factoren als gewicht een rol. , windsnelheid en terrein kunnen dit beïnvloeden. Voor dagelijks woon-werkverkeer vind ik een snelheid boven de 30 km/u onnodig en potentieel onveilig.

Andere opvallende kenmerken zijn onder meer hydraulische remmen, schokdempers vooraan voor extra comfort, en een degelijke koplamp. Het formaat van de fiets kan een uitdaging zijn voor kleinere rijders, maar over het algemeen voldeden de prestaties aan mijn verwachtingen.

De keuze voor een elektrische fiets boven een motorfiets werd door verschillende factoren beïnvloed. Aanvankelijk voelde ik mij in 2022 aangetrokken tot motorfietsen en heb zelfs stappen ondernomen om een ​​rijbewijs te halen. De hoge verzekeringskosten en de discrepantie tussen mijn behoeften op het gebied van woon-werkverkeer en de mogelijkheden van de motorfiets deden mij echter heroverwegen. Nadat ik talloze recensies op YouTube had bekeken, realiseerde ik me dat elektrische fietsen de flexibiliteit en functies boden waarnaar ik op zoek was, wat leidde tot mijn beslissing om de RX50 te kopen.

Door Quach in Finland.

 

RX50

Terug naar blog

BESTSELLER

1 van 10