Waarom heb ik gekozen voor de BURCHDA RX50?

Waarom heb ik voor de RX50 gekozen?


Ik wilde een elektrische fiets kopen die stijlvol, functioneel en redelijk geprijsd was. Alleen Chinese merken leken aan deze eisen te voldoen, aangezien andere Europese en Amerikaanse merken meestal duurder waren.

Ik ben dol op fatbike-fietsen omdat ze er cool uitzien. Deze banden, met een breedte van 4 inch, geven de fiets een robuuste uitstraling en zijn geschikt voor terreinen zoals sneeuw en zand.

Ik had drie belangrijke criteria: een uniform frame, een half verborgen batterij en dikke banden. Na veel zoeken, koos ik voor het merk BURCHDA.

BURCHDA biedt modellen zoals de RX20/RX70 en de hoger geprijsde RX80/RX50. Terwijl de RX80 wordt geleverd met een centrale schokdemper, heeft de RX50 dat niet. Omdat ik die functie niet per se nodig heb en de fiets voornamelijk gebruik voor dagelijks woon-werkverkeer, koos ik voor de RX50.

Waarom heb ik besteld bij burchda-official.com?

Vanwege de 1-jarige garantie en snelle verzending van Polen naar Finland. De koopervaring op hun website was uitstekend, met cadeaus zoals fietssloten, telefoonhouders, pompen, spatborden, verlichting, opladers en zelfs helmen.

Belangrijke kenmerken van deze fiets zijn de 1 kW gelijkstroommotor, die aanzienlijk krachtiger is dan de typische 250W motoren die in de meeste elektrische fietsen te vinden zijn. Het heeft ook een LCD-kleurendisplay, een functie die zelden te zien is bij westerse merken in deze prijsklasse.

Na onderzoek naar lokale fietsmerken in Noord-Amerika en Europa, besefte ik dat een kleurendisplay in een fiets van meer dan 1000 euro zeldzaam was. Deze fiets heeft ook een degelijke batterijcapaciteit van 17,5 Ah en een 8-speed Shimano versnellingsbak. Het biedt drie rijmodi: puur elektrisch, elektrische ondersteuning en trapondersteuning, met vijf niveaus van elektrische ondersteuning.

De theoretische topsnelheid varieert van 40 tot 45 km/u, maar in praktijksituaties kunnen factoren zoals gewicht, windsnelheid en terrein dit beïnvloeden. Voor dagelijks woon-werkverkeer vind ik een snelheid boven de 30 km/u onnodig en mogelijk onveilig.

Andere opmerkelijke kenmerken zijn hydraulische remmen, voorvering voor extra comfort en een degelijke koplamp. De grootte van de fiets kan een uitdaging zijn voor kleinere rijders, maar over het algemeen voldeed de prestatie aan mijn verwachtingen.

Het kiezen van een elektrische fiets boven een motorfiets werd beïnvloed door verschillende factoren. In eerste instantie was ik in 2022 aangetrokken tot motorfietsen en nam zelfs stappen om een rijbewijs te halen. Echter, de hoge verzekeringskosten en het verschil tussen mijn woon-werkbehoeften en de capaciteiten van de motorfiets deden me van gedachten veranderen. Na het bekijken van talloze reviews op YouTube, besefte ik dat elektrische fietsen de flexibiliteit en functies boden waar ik naar op zoek was, wat leidde tot mijn beslissing om de RX50 te kopen.

Door Quach in Finland.

 

RX50

Terug naar blog

BEST VERKOPERS

1 van 12